O radu udruge

Europska udruga filmskih festivala (EFFA) osnovana je 7.11.2011. godine, a u Registar udruga upisana je 23.4.2012. godine u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kulture i umjetnosti Zagrebačke županije, Republike Hrvatske i Europske unije kroz filmsku, glazbenu, plesnu i literarnu umjetnosti.

Od tada pa do danas Udruga je djelovala kao aktivni pokretač brojih kulturno-umjetničkih projekata:

International Sound & Film Music Festival (www.isfmf.com) – festival koji se održava neprekidno od 2013. godine, te će 2022. godine doživjeti svoje deseto izdanje. Misija festivala je promocija filmske glazbe i njezinih stvaratelja kroz organizaciju edukativnih panela, koncerata i networking sadržaja te dodjelu nagrade Crystal Pine Award. Svake godine okuplja sve veći broj profesionalaca iz struke (prvenstveno skladatelje filmske glazbe, producente, filmske redatelje), dobitnike nagrade OSCAR®, BAFTA i drugih svjetskih prestižnih nagrada.

Film Festivals Days (www.filmfestivalsdays.com) – prva međunarodna konferecija filmskih festivala održana u Hrvatskoj. Misija konferencije je povezati na jednom mjestu  europske  filmske  festivale  s ciljem umrežavanja i educiranja iz svih područja projektnog upravljanja.

Hollywood Film Music Quartet u Samoboru – organizacija koncerta filmske glazbe u Samoboru 2019. godine. Na koncertnom programu našle su se glazbene teme iz filmova i serija kao što su Igre prijestolja (Game of Thrones), Kruna (The Crown), Ljepotica i zvijer (Beauty and the Beast), Gladijator (Gladiator), Gospodar prstenova (The Lord of the Rings), James Bond: Skyfall, Pirati s Kariba (Pirates of the Caribbean), Zvijezda je rođena (A Star is Born) i brojnih drugih.

Koncert Nine Kraljić i Ozrena K. Glasera u Plešivici 2020. godine. Iako prvotno zamišljeno kao cjelovečernje glazbeno događanje uživo u mjestu Plešivica pored Jastrebarskog, zbog svih okolnosti globalne pandemije koje su nas zadesile krajem 2020. godine, odlučili smo se za online izdanje ove posebne Večeri filmske glazbe u izvedbi kantautorice izuzetnog vokala Nine Kraljić i skladatelja filmske i kazališne glazbe Ozrena K. Glasera. Link na video.

Ljetna turnejna Radojke Šverko 2021 – partnerstvo sa tvrtkom voditeljem projekta Obnomika d.o.o. Turneja kojom se proslavilo 50 godina pjesme Kud plovi ovaj brod. U najboljem mogućem svjetlu prikazana je kultura Hrvatske mnogobrojnim posjetiteljima na hrvatskoj obali.

Open Air Cinema u Parku prirode Žumberak Samoborsko gorje – misija projekta je stvarati nove kulturno-umjetničke sadržaje u ruralnim područjima parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje s ciljem povećanja kvalitete života lokalnog stanovništva, stvaranja dodatne turističke ponude u segmentu kulture i umjetnosti i općenito stvaranja pozitivne percepcije javnosti o životu u ruralnim sredinama. Projekt provodimo u suradnji sa Zagrebačkom županijom, Gradom Jastrebarskom, TZ Grada Jastrebarsko i TZ Grada Samobora, uz podršku lokalnih partnera.

Jean-Michel Bernard joue la musique de Alfi Kabiljo 2022 – tridesetogodišnje prijateljstvo Hrvatske i Francuske obilježeno je u Parizu, i to međunarodnom suradnjom – koncertom u čast svevremenske glazbe Alfija Kabilja, a u izvedbi najvećega francuskog filmskog pijanista Jean-Michela Bernarda. Nositelj projekta su hrvatski International Sound & Film Music Festival (ISFMF), dreaMaker Productions i EFFA (europska udruga filmskih festivala), u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Francuskoj te uz potporu hrvatskog Ministarstva kulture i medija. Više o projektu pročitajte na linku.

Sve pravne informacije o Udruzi objavljene su i dostupne u Registru Udruga RH, a financijski izvještaji se objavljuju redovno na službenoj stranici Registra neprofitnih organizacija.

Pravila privatnosti i opće uvjete poslovanja pronađite na ovome linku: Pravila privatnosti i opći uvjeti poslovanja.