Najavljujemo projekciju filma Charlie Chaplina "The Kid" 18.6.2022. godine u Perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom s početkom u 20:30 sati.

The Kid (1921)

Prvo dugometražno ostvarenje Charlie Chaplina izvrsna je melodramska komedija, sentimentalno djelo s elementima tragedije kojim je Chaplin postigao veliki komercijalni i kreativni uspjeh vješto spajajući komediju, dramu i melodramu.

Lokacija: perivoj dvorca Erdody, Jastrebarsko

Pogodno za djecu: duhovit i dirljiv, film koji će osvojiti djecu svom jednostavnom pričom i likovima. Odličan je izbor za prvo iskustvo gledanja nijemog filma pa i crno-bijelog filma uopće.

RADNJA: Nakon što u jednoj uličici pronađe napušteno djetešce, dobrodušni Skitnica odluči preuzeti skrb o njemu. Tijekom godina, kako mališan odrasta, Skitnica s njim razvija savršeni odnos, a kad klinac malo poraste njih dvojica počnu izvoditi sitne podvale.

Facebook event

Medena zemlja "Honeyland" 2.7.2022. na Japetiću, pored planinarskog doma Žitnica s početkom u 21:00 sat

Medena zemlja "Honeyland" (2019.)

Dokumentarni film, Sjeverna Makedonija
REŽIJA: Tamara Kotevska

Sredovječna Hatidže uzgajivačica je pčela i medarica iz udaljenog planinskog sela u Sjevernoj Makedoniji. Unatoč teškoj i oskudnoj svakodnevici, Hatidže i njezina bolesna majka žive harmonično u skladu s prirodom. No sve će se početi mijenjati kada se u njihovo neposredno susjedstvo doseli nomadska obitelj turskog stočara Husseina. Oni su slikoviti, temperamentni i bučni nomadi posve suprotnog načina života i drugačijih životnih vrijednosti, a Hussein će vrlo brzo u uzgoju pčela uočiti priliku za dobru zaradu…

Nema ljepše lokacije za gledanje ovog filma od Japetića, najvišeg vrha Samoborskog gorja na čak >800 m nadmorske visine i to u neposrednoj blizini planinarskog doma Žitnica. Za sve vas koji želite na filmsku projekciju doći organizirano - planinarenjem, Hrvatsko planinarsko društvo „Jastrebarsko“ pripremilo je vođenu planinarsku turu u trajanju od cca 45 minuta. Polazak je s lokacije Velika vrata 2.7.2022. u 20:00 sati, a tura s Japetića kreće nazad u 22:45 sati.

Osim filmske projekcije "Medena zemlja" popričati ćemo o pčelarstvu i to s gospodinom Fabijanić Zvonkom, iz Volavja kod Jastrebarskog. Gospodin Fabijanić vlasnik je 75 košnica, te proizvodi med (bagrem, cvjetni, livadni), med u saću, imuno med i propolis.