Open Air Cinema u Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje

Projekt koji smo kreirali i pokrenuli 2021. godine

Dokumentarni film: My Octopus Teacher

Poljanice

25.6.2021. godine održana je projekcija filma My Octopus Teacher. Za ovo događanje je odabrana doista čarobna lokacija u borovoj šumi na prijevoju Poljanice (Plešivica) u Parku Prirode Žumberak – Samoborsko gorje kako bi se stvorila emotivnija i iskrenija povezanost sa temom filma i prenijele snažne poruke o važnosti povezivanja čovjeka s prirodom, ali i poslale poruke podrške organizaciji The Sea Change Project koja kroz svoje vrijedne aktivnosti promovira i popularizira važnost očuvanja i zaštite prirodnih staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta u morima i oceanima.

Mediji

Zahvala autora filma

"This screening looks totally gorgeous, what a setting!
Thank you very much for sharing this with us, wonderful for us to see our film being enjoyed by audiences around the world."

Sophie, Sea Change Project Team

Igrani film: Murina

Kino kod Koraka

24.9.2021. Open Air Cinema seli se na obronke gorja Plešivica također u sklopu Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, na predivno, vinogradima okruženo, obiteljsko imanje Korak uz projekciju višestruko nagrađivanog filma Murina, redateljice Antonete Alamat Kusijanović. Izborom filma htjeli smo potaknuti na razmišljanje o položaju žena u tradicionalnom društvu. Za ovu prigodu, u suradnji sa TZ Grada Jastrebarsko, događanje smo oblikovali na način da povežemo gastonomiju, kvalitetna vina i umjetnost. Tako smo kreirali novi paket doživljaja koji je privukao brojne posjetitelje iz okolice i šire. Osim u filmu, posjetitelji su mogli uživati i u izložbi slika autorice Žane Bajić na temu filmske glazbe iz filma The Reader.

Mediji o događanju

Vrijednost projekta prepoznata je u lokalnoj zajednici. Izdanje 2021. godine održano je uz podršku TZ Grada Jastrebarsko, Grada Jastrebarsko, Zagrebačke županije i TZ Grada Samobora.

Zanima Vas više? Javite nam se!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.